Saturday, November 20, 2010

Nephelium Lappaceum L. mana aku nak carik kau nih!



Problemo.. problemo... problemo... aduh! Mana aku nak carik rambutan ni. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... T____________T. Tension camnih weyh. Tension!!!


Eceli, i'm working on my thesis right now. Aku tengah cuti sem sekarang nih. Exam pun dah habis. Sesiapa yang tak habis lagi tu, good luck ye kawan kawan. Aku habis dulu dari korang sebab UKM start awal seperti luar biasa. Haih. Sempatla aku bersenang lenang kat rumah ni tapi dalam hati resah gelisah memikirkan biji rambutan. Nak tidur pun pikir biji rambutan. Tengok movie pun pikir biji rambutan. Nak mandi pun pikir biji rambutan. Nak makan minum pun pikir biji rambutan tahu tak!!!! Tengok tv pulak, rasa macam semua macam rambutan. heh


Berbalik pada tesis aku, bila cuti, aku kena masok lab, tapi masalahnya sekarang nih, sampel takadamacammananakmasoklab. uwaaaaaaaa.. Sebenarnya, aku kena carik biji rambutan untuk hasilkan sampel minyak untuk buat sabun. Tesis aku untuk final year projek ni, penghasilan sabun daripada minyak biji rambutan. So sekarang aku kena carik biji rambutan. Mana nak carik weyh. i have no idea sebab sekarang bukan musim rambutan.




aku taknak isi, aku nak bijik je. Sila la bagi aku!!!





Aku dah simpan dulu biji rambutan tapi berkulat, maybe sebab tak jemur. Letak dalam plastik macam tu je. Rugi.. rugi.. rugi...  Then, aku ada sikit je biji rambutan sekarang ni. Tak cukup nak hasilkan minyak pun. Sedih weyh. sedih!!


 Nangis aku macam ni. Korang ada rambutan tak? ada tak? Korang kasi aku biji je pun takpela, aku nak biji je, isi korang makanlah!


 I need rambutan seed sooo damn much! i demand on it.




comel!~ hihi




Aku lagi nak biji rambutan daripada berak tiap tiap hari tahu tak!!!!!!




1 comment:

Muhammad Asyiq said...

Salam, saya amat berminat mengetahui lebih lanjut tentang kajian ini. Boleh beritahu bagaimana?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...