Tuesday, November 20, 2012

I have to move on no matter what. Dunia ini sangat hina untuk ditangisi.

Hai korang semua. Harini macam ada rajin sikit nak menaip lepas install blogspot dalam handphone. Walawehhh... I suka I suka. :P Aku sebenarnya rindu giler nak buat karangan ala ala SPM bagi korang baca sampai muntah. Kadang kadang bila da bukak new post, taip sikit.. Backspace backspace.. Tenung lama lama, jalankan cursor belah kanan, terus tekan "x". (always happen all the time. Duh!)

Tahu tak kenapa aku macam excited sikit update blog. Gini cerita dia. Lets the story begin. Ewahhh. Haritu, lepas habis keje. Yana ajak pegi tengok wayang dekat AEON Cheras Selatan. Kenapa jusco tukar nama jadi aeon. Mula mula dengar aku ingat tempat orang jual kereta.HAHA Kitorang gerak pergi sana dalam pukul 6.30 plus hujan lebat giler babeng. Mujur Ruby dah expert jalan shortcut sooo kitorang tak tempuh jem. Smooth je perjalanan even tengah hujan.

Sesampai je, terus carik locker nak isi payung yang basah. Masuk 2 keping syiling 50sen. Nah! Payung mahal i yang hampir patah tersimpan dengan rapi.lalalalalala. Jalan ke dalam mall terus carik tempat wayang. Naik eskelator sampai atas last last jumpa tempat parking. Wahahaha.. Memasing gelakkan diri sendiri. Turun balik baru jumpa wayang. Pegi dekat skrin schedule wayang, kitorang mula berterkam lidah memilih movie apa yang patot and worth it untuk ditonton bersama seisi keluarga dan sedara mara.

U oll taw tak yang i dah set up in my mind yang i nak tengok Skyfall. Malangnya, nasib tak menyebelahi gua. Skyfall tayang pukul 6.30. Sebenarnya.. Sempat je nak tengok sebab awal awal mesti diorang bagi iklan berkilo kilo baru movie start. But that's not my reason sbb yang utamanya aku akan miss solat maghrib kalo aku decide tengok skyfall time tu. Movie maybe habis dalam pukul 8.30. Mana sempat weyh.. Isyak dah awal sekarang. So, pilihan yang aku ada time tu hanyalah Istanbul Aku Datang.

Istanbul Aku Datang adalah movie melayu yang pertama aku tengok kat wayang. Adoi! I break my rules sbb aku biasa layan english movie je lagi lagi yang action.haha. Gedik! So takpe, i follow the flow. Solat itu tiang agama. Aku kena utamakan solat yang wajib daripada rules aku sendiri yang boleh dilanggar dan tidak dipatuhi pada bila bila masa je.

Decisionnya ruby pegi tengok skyfall,  aku dengan yana tengok istanbul aku datang. Walaupun hati meronta ronta nak tengok skyfall sebenarnya. Memang aku datang sini point dia tengok istanbul la weyh. Memang aku "datang"sangat. Btw, ruby ni chinese. Opismate aku yang kepale dia boleh ngam dengan aku. Then.. Lepas solat maghrib, we r going to istanbul.haha. Masuk masuk mmg nampak kosong sangat macam takde orang. Maybe tak ramai yang decide nak tengok wayang time tu.

Selama 1 jam setengah, aku dibekukan dalam wayang tu. Serius sejuk siot! Keluar2 je rasa macam snowman dah. Istanbul aku datang cerita dia memang sweet, se sweet lisa surihani tapi sweet lagi aku.LOL  There's some part dalam cerita ni, iaitu dian (lisa surihani) akan update  blog dia pasal life dia. Love life dia. Comel sangat! Time tu lah aku teringat blog aku. Masa dolu dolu, every inci yang berlaku setiap hari aku rasa nak update dekat blog. That's why lah aku update blog aku sekarang ni. Tu je nak cerita sebenarnya. Okbai.

Publish! From my handphone. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...