Wednesday, December 22, 2010

Tiba tiba aku rasa down! Many secrets that i can't reveal.



Aku tak tawla nak cerita macam mana lagi dah. Rasa sedih sangat sangat sekarang ni. Down sangat! Memang betol betol menguji keimanan dan ketabahan aku. Aku ni manusia biasa je. Ada hati dan perasaan. Ada rasa rendah diri dan banyak kekurangan. Seyes memang banyak kekurangan. :(


Sekarang pukul 2.48pagi dan aku still berjaga. Aku tak dapat tidur weyh. Tiba tiba macam macam benda bermain di fikiran. Memang kadang kadang rasa nak tumbang. Banyak benda yang aku simpan sendiri. Takut nak cerita dekat orang sebab takot bebankan orang lain. tapi kadang kadang beban ni tak tertanggung sorang sorang. Aku perlukan seorang pendengar yang setia.


Makin hari, aku rasa makin takot. Sangat! Sometimes aku pikir, betol ke apa yang aku buat ni. Aku men redah je tanpa pikir panjang. Aku mengaku memang sometimes aku akan bertindak melulu. tanpa pikir akibat dan orang di sekeliling aku. Kadang kadang aku rasa, aku sendiri yang create masalah aku sendiri. Aku sendiri yang tak nak keluar dari kepompong masalah tu dan biar je diri yang hina ini bergelumang dengan masalah yang sama.


Tolonglah, sometimes rasa macam dah give up dengan semua ni. Rasa dah tak tertanggung lagi. Aku tak tahulah kenapa, bila time nak happy sekejap, mesti tiba tiba datang tsunami. Kenapa tak bagi aku bahagia lama lama. Aku pun nak jugak rasa. Peh.. air mata dah terjurai dah ni. Hilang macho kalau sume orang tengok. ish!


Memang betol orang cakap, "don't compared ur life with others because u didn't know how theirs life about . tapi aku selalo compare life aku dengan orang laen. Mengarut je nak compare compare. Terima jela seadanya. 


Why i see macam a lot of people don't like me? Kadang kadang rasa diorang talam dua muka. Am i not good enuf as ur friends? I really scared now! i'm scared to think about my life in the future. I'm afraid if i cannot  make my parents proud of me. Sometimes, feel like i dah fell down. Tersembam ke bumi.


Seriously, i'm not in mood right now. Memang dah hancur lebur. I admit yang emosi cepat sangat berubah. Daripada rasa happy giler babeng, terus jadi moody. See. Aku ni memang mudah terpengaruh dengan emosi. Susah jadi baik ni, semua orang nak take advantage. 


Never take someone for granted, maybe by now they are always there doing ordinary things again and  again. sometimes it doesn't make sense but you will never know the importance of that person until they choose to leave and you will realized how badly you miss that person and all that nonsense things that she/he used to do coz maybe she/he the only one who can turn 'ordinary' into someting special.


Eceli, aku takot dengan life aku sekarang. Most of my friends makin jauh. Dah jarang boleh jumpa. Friends comes and go. Ntah ke mana mana ntah. ish! Aku rasa macam makin stupid, tak clever macam dulu dah. Mana ntah pergi brain aku. Makan hangin dekat hawaii apa tak balik balik. Rasa macam orang nak tengok aku pun macam nak taknak je. Baek tengok kambing. Lagi baik agaknya.


Esok, eh harini kelas pukul 8 lagi, aku tak rasa macam akan ke kelas. Give me some space. tapi lab aku! warghhhh!!! Banyak benda nak setel.


i need to change. SERIOUSLY!


3 comments:

fatin farzana said...

sama la kita hmm hmm, bezanya awk alami 5 tahun yg lalu

fary said...

Betul kawan2 ofis semuanye menjauh bila kau tiada benefit bg dorang.tgh merasainya..dan org yg kau syg juga semakin menjauh dan tidak hirau kan kau

fary said...

Betul kawan2 ofis semuanye menjauh bila kau tiada benefit bg dorang.tgh merasainya..dan org yg kau syg juga semakin menjauh dan tidak hirau kan kau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...