Thursday, July 1, 2010

Jerawat tumbuh bagai cendawan, gara-gara makan belacan



Kau orang tahu tak aku sekarang mengalami gangguan masalah kulit muka. Giler kau! Aku rasa ini first time aku alami double prob macam nih.. Muka aku naik jerawat berkilo-kilo tambahan pula muka makin hitam macam bontot kuali. Adeh! Dah la aku ni memang hitam, kang tak pasal2 bontot kuali pown kalah dengan muka aku ni. waaaaaaaaaaaaaaaaa....


Disebabkan masalah ini, aku tanyala mak aku sebab musababnya, then mak aku tanya ala2 macam conan edogawa tuh..;p. Apa aku makan sejak dua menjak ni. Mak den memang terer bab2 camnih. Siasat punya siasat, mak aku buat konklusi, muka aku naik jerawat sebab aku makan belacan. T__________T


Kalau korang nak tahu, aku suka giler kot makan belacan. Korang bayangkanlah, makanan dekat ukm semua tak pedas. Apa lagi yang pedas kalau bukan belacan. Mak cik2 kafe bukannya nak ambik port selera aku, dia amik port selera suka hati dia je..heh


So, mak aku sudah warning awal2, jangan berani2 sentuh belacan da. Lepas jerawat2 semua sudah terhapus, aku makanlah balik. wakakaakka. Mana boleh tahan sehari tak makan pedas. Dekat rumah tak hapela, mak memang tahu selera kepedasan aku memang tahap langit ketujuh. So, memang jarang dapat belacan sebab sambal mak buat sudah pedas. i loike!!!



Aku nak muka macam ni balik. Aku tak kira!




Kalau sesiapa yang resdung tu jangan sesekali makan belacan. Kalau kau orang nak hidung gatal2 ngongak, makan lah. Ada aku kesah. Aku bagi nasihat je. Jangan sesekali nak cuba. Gatal taw!


Aku nak try pakai cream lain lahhh.. hihi

4 comments:

ZACK ENTRY said...

jerawat tu tumbuh sebab ada orang nak masuk meminang kot..=P

˙·٠•●♥ t-ha ♥●•٠·˙ said...

hahahaa..
mengarut je!!!!

FaKhRi SoLiHiN said...

weyy sameee do. ade masaalh ni gak. muke bnyk naik jerawat lepas makan belacan. em skrng muke sis dh baik?

FaKhRi SoLiHiN said...

weyy sameee do. ade masaalh ni gak. muke bnyk naik jerawat lepas makan belacan. em skrng muke sis dh baik?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...