Friday, April 16, 2010

Aduh! melepas roti hot dog aku


Aku tersedar dari tidur pagi tadi, aku jenguk kat luar tingkap memang gelap giler. Da subuh ka? Then, aku tengok kat luar ada lori besar yang cam lori yang selalu hantar roti kat kedai2 runcit tu. Satu warna merah, satu warna putih. 

Aku da pelik da, asal anda datang menjual waktu2 macam ni? Da desperate giler ke nak jual roti. Then tengok kak ira masuk dalam bilik, maybe dia keluar kot. Kak ira cakap lori kat luar tu jual roti hot dog. Uish, rasa nak laju laju gi beli je. Aku da terliur sebab kalau bangun tidur memang perut aku menjerit2 suruh diisi.

Aku da gembira nak pergi beli ni. Tak ke korang pelik aku boleh beria nak gi beli roti semata2, pagi2 buta camtu. Ntah roti tu datang dari mana agaknya. Kalau da lapar, semua benda buruk, aku pikir baik je. heh. Bila nak melangkah keluar je, aku dengar orang panggil aku..............

"Tha... tha..... tha...."

Owh, siapa pulak yang kacau ni, bila aku bukak mata je, tengok muka kak ira tengah sengih2. Aku tengok kat luar da terang benderang da. Bukan cam tadi. Waaaaaaaaa, MIMPI rupanya. Adoi~ melepas roti hot dog aku. haissshhhh.. Kak ira bantai gelakkan aku! Siot betol kak ira. Nasib baik dia kejut aku sebab nak ajak gi makan, sebab memang aku kelaparan.



Lebih kurang camnila muko den. Muncung2 kalau tak dapat makan masa kecik2 dulu.



Bab2 tidur ni memang den suko. Siapa tak suka tidur? Meh habaq sini. Lagi skali cheq tekankan kat sini. Cheq memang suka tidur. Bukan setakat i love food tapi i love sleeping too. Tidur lepas makan tu memang syiokkkk...tapi aku jarang tidur lepas makan ni...hihihi.. jaga, jaga buncit perot kang!

Siapa kalau tidur tak pernah mimpi??? tipooola. Lagi2 kalau mimpi ko tu, mimpi fulamaaakkk punya besh. Dapat wang tunai juta2 lemoon ke, dapat jumpa idola kacak2 ala2 korean look yang memang korang giler minat sampai gunting gambar kat majalah tampal kat dinding semua, tak pown, mimpi ada putera raja datang selamatkan ko dari bahaya ke, romantik beb...:p
 


 Muka gatal disitu..:p


Tapi, aku hangin betul kalau tengah mimpi indah2 tiba ada orang kejut suruh bangun. Aduh, asalla kejut  time part klimaks. Den tak dapat nak taw ending dia. Mana taw lori yang datang tu  putera raja yang datang nak minang den ke. Bawak semua hulubalang2 dia, tak guna kuda da, guna lori je, boley sumbat semua. KAHKAHKAH.



Owh, sodapnyo den tido cam ala2 sleeping beauty gitu. kih kih kih



*Banyak gamba baby ni, korang pilihla yang mana satu gamba aku masa kecik2 dulu. HAHAHA

7 comments:

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

poyo nye makcik tha niiii....

blh ke mmpi lori hot dog, kih kih kih...

lawak la =p

wunny said...

ello makcik!!
ade ke mimpi roti hotdog..??
mimpila mknn best ckit~~
pizza ke,kfc ke,mcd ke..
stakat roti hotdog apela sgt~
bagusla kak eira tu..
mengejutkan ko dr tros bermimpi yg bukan2..~
tp papepon agak lwk mimpi ko ni..
lenkali basuh kaki sblom tdo yek~

t-ha said...

nana- nak buat cane da mimpi tu yg muncul,
haaaishhh....
bla la nk mmpi putera raja ni.. KAH3


wani- HAHA... ak ngidam kot. sebab tu la. bla ad org dtg jual ni, cam aritu.. adeh!!

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

hahahaaa.... sesuatu kah di ctu? (part teha mengidam)

t-ha said...

siot betol...
ngidam nk mkn bnde alah tu je weyh..

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

yolah tu, wekkkkkk =p

˙·٠•●♥ t-ha ♥●•٠·˙ said...

yo.. memang btol
HAHA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...