Wednesday, April 28, 2010

"You've got to kiss a lot of frogs to find a prince" Arthur Fry. 3M Scientist



Sebenarnya, apa yang korang paham dengan kata2 kat atas nih. Kalau nak diikutkan aku la, maksudnya sebelum korang dapat yang THE ONLY ONE IN YOUR LIFE, you need to be together2 with many2 one dulu...heh. Apa punya frasa la nih.


Adeh!! goli den...


Tapi frasa ini lecturer aku yang bagi masa dalam kelas PPO. Kelas ni cam ala2 kelas keusahawanan la. Aku exam paper PPO ni esok. So, aku rasa maksud dia, maybe dalam perniagaan kita kena rasa dulu bekerja dengan semua orang, merasa jatuh bangun sebelum mencapai satu kejayaan yang membanggakan.


Aku pulak lepas tengok ayat ni, aku pikir lain da sebabnya, wth... cipta ayat camni sebab kenapa perlu bercinta dengan ramai2 orang dulu baru dapat yang terbaik untuk kita. HAHA... tha2, dalam kelas pikir hape ntah. Ini kan juz qoute sahaja, opkosla ada maksud disebaliknya tapi  bagi aku ni lah maksudnya.. NAK JUGAK...heeeeee~~



Sayalah putera katak yang sebenar...wakakaaka



Tiba teringat pulak cerita dongeng putera katak nih... Haishhhhh. Time kecik2 dulu aku sangat addicted dengan cerita2 dongeng macam nih. Kadang2 pergi library carik buku2 cerita macam ni. Pinjam then bawak balik umah baca sampai khatam. Suda habis baca, boleh tulis dalam buku nilam. Then, pergi library pulang balik then pinjam balik. Sebab boleh pinjam dua buku je. Kalau aku malas pinjam, aku bermastautin kat library, carik buku banyak2. then, marathon, aku baca.heh... Tak cukup buku kat library sekolah, aku carik kat library awam. Hamik kau, sampai ke sana aku pergi.


Aku memang suka baca buku dulu tahu tak. Isi buku nilam sampai berbuku2 akhirnya aku dapat anugerah nilam. Korang dulu buat tak buku nilam tu, ke buat pekasam kat rumah je??? Kalau aku malas baca, aku salin je sinopsis kat belakang tulis dalam buku, tu la kegunaan sinopsis tahu. Ngeeeeee~~~ 


Tiba cam rasa rindu nak masuk library. Library dekat ukm ni pown, berapa kali je aku jejak. Nak pinjam buku memang liatla sebab mana ada orang pergi nak pinjam buku cerita dongeng kalau suda tua bangka macam nih.adeh!



Alololo... comel sungguh ini katak...weeee~



*Aku sebenarnya tak tahu nak baca apa PPO nih. Asal soalan pass year pelik sangat!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

˙·٠•●♥ nana yg comeeeyyy ♥●•٠·˙ said...

wlupn aq bkn fan froggie...

tp aq admit, pic kartun froggie mmg cute, heheheeee~~~

bdw, jom continue stdy, lalala~~~

˙·٠•●♥ t-ha ♥●•٠·˙ said...

haaaaa...
bwu ko taw katak COMEL...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...