Saturday, April 17, 2010

Keluar berjalan2 macam suda habis exam. Yeehaaaaa!!!!


Lepas habis exam amali tadi, kak ira bawak aku keluar. Yeah!!! memang aku suka., kalau bab sonok2 ni!!  Tapi kali ni kak ira bawak adik dia yang dekat SMAP Kajang tu dengan kawan adik dia sekali. Diorang nak beli barang keperluan kat sekolah la. Kiranya aku dengan kak ira jadi penjaga diorang sebab nak beli barang.  Nak outing kan. Owh, jadi ibu bapa sekejap. Ngeeeee~~~



Inilah mereka. Yang tudung hitam tu rumet aku. Adik kak ira, korang carik sendiri. KAH3. Yang ada rupa kak ira tu adik dia la tu. 




Sepanjang jalan2 ni macam2 gak mata aku pandang nak beli itu ini, tapi bila tengok balik dalam purse... tsk.. tsk.. kempunan di situ. Tidak mengapa, tengok orang beli pown saya da suka..:p. 


Eceli mereka2 ini nak beli buku. Yela, diorang pown nak exam gak bukan aku sorang je. Dengarlah nasihat dari yang pakar, kalau da beli jangan lupa buat latihan ye!! Konfem, korang skor exam. Soalan PMR, ulang2 je dik. Nak spot soalan pown senang, kadang kita punya soalan spot lagi betul daripada cikgu punya. KAHKAHKAH.




Sungguh khusyuk di situ mencari buku



Aku teringat masa zaman sekolah dulu2, kalau nak dekat2 exam, mesti beria pergi kedai buku carik buku nak buat latihan. WOW!!! aku sangat rajin dulu. Satu subjek memang tak cukup satu buku latihan. Kena banyak ni. Kadang2 tu rembat buku kat sekolah, cikgu kasi, hamik la apa lagi kan tapi kena pulangkan balik. Aku lupa la rasanya aku pulangkan kot...:p. Kalau time giler meroyan study, buku  mesti keliling pinggang, bilik aku tu bersepah2 cam tongkang pecah. Habis taw aku buat tapi sekarang ni, nak wat satu soalan pown aku da merungut. adeh! Sebab dulu, boley tengok jawapan yang letak kat belakang or letak kat tengah. Kalau aku baik sikit, aku koyakkan jawapan, kalau tak aku bia je. HAHA. Sangat berkesan taktik ini. Sila la amalkan..;p


Lepas lenguh kaki ke hulu hilir carik buku dengan pen, SEKEJAP, cakap pasal pen ni aku memang da lama nak carik pen tapi disebabkan kesumberdapatan untuk memiliki pen berkurang, aku terpaksa hold dulu niat aku, guna je mana2 pen yang ada untuk exam ni. haishhhh. Banyak gak aku beli pen tadi, lepas ni boleyla wat notes kaler2 cam dulu, tiba rasa nak beli pen kaler banyak2... Tak lupa, aku belikan pen untuk ko jugak eh cik wani. Aku sure bagi "discount" kat ko!! HAHA



Belom abis lagi ni,  Kitorang pergi pasar malam pulak, memang niat suci nak beli makanan untuk alas perut waktu malam. Tapi sungguh malang tidak berbau, hujan mencurah2 macam tak nak berhenti. Aku hingat pakcik2 kat pasar malam nak bungkus balik kedai diorang tapi sebaliknya pulak. Diorang sungguh steady menunggu sehingga hujan berhenti. Nak carik rezeki kan, mana taw ada jugak orang nak datang beli. 

Adeh! Lama woooo terperangkap dalam hujan tu. Aku sangat letih sampai 1 kedai pak cik muthu kot nama dia aku tawaf, da taw ni mana letak semua barang. Da boleh da saya promot kedai pak cik.



Jom, sesi mempromot



Ikan bilis tanpa taik sooo, tak payah susah kopek!!!  nak masak, terus campak dalam kuali.





Aiskrim memang tak sedap makan waktu hujan, sooo tak payah beli....:P



Ok, tu je yang sempat dipromot sebab tiba2 lampu terpadam gara2 kilat yang sangat kuat sabung menyabung nak lawan setan. Kak ira cakap, kalau ada kilat tu, nak halau setan sebenarnya. Betul ka?? Orang dulu2 punya hipotesis kot. HIHI.



Kami jadi tugu kat sini, KONFEM! kedai pak cik muthu laku.. agagagagaga...



Nak dekat setengah jam kot jadi tugu kat kedai pak cik tu. Macam2 benda aku boley buat masa tu tahu, lagi2 berblog ni..heh. Nak tak nak kitorang redah saja hujan itu, pergi masuk kereta dengan pakaian tak basah sangat sebab lari laju2 sambil sengih comel2. HAHA. Terbantut aku nak berbelanja kat pasar malam.  KEMPUNAN!!! =.=".



*Memang seharian suntuk aku melagha arini. THA oi!!! exam 4 paper lagi eh, jangan lupa!!!!

6 comments:

wunny said...

teha..thanx for the pen..~
pasni laju ah aku jwb exam..
Amin..~
yela,berkat pen yg dibeli oleh ko~
hik3..
dah3..p stadi..berblog jek tau~

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

pegh!!!!!

poyo gel tajuk entri

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

hahahahaaa.... aq pon kempunan ni, nk mkn ns lomak, huwaaaaaaaa =((

t-ha said...

wani- sama2...:)
pasni exm konfem boley jwb eh!!!
HAHA...blog tu PENTING!!


nana- ni nmenye xsaba nk abs exm.. kalau da abs, lg melagha la..;p
eh, mlm td ak dpt mkn nsik lomak daging....wakakakaka.

nana yg tomeyyy, kiut miut, lg gojes dr tha said...

xpe, kte leh melagho sebentar pas paper KP, weeeeeeeeeeeeeeeeeeee

˙·٠•●♥ t-ha ♥●•٠·˙ said...

halamak, xabis bce kp lg!!!
T___T
jom3 studyyyyyyyyyyyy..........

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...